5 aplicatii esentiale daca ai un smartphone Android
Indiferent de tipul de aplicatie pe care il doresti, sunt sanse sa existe ceva care sa se potriveasca nevoilor tale pe Android. De la editare foto la procesare de text, trackere de fitness, prognoze meteo, streaming video si multe altele, exista o aplicatie pentru aproape orice si o multime de aplicatii pentru majoritatea lucrurilor.
Dar pe care sa le alegi? Evident, vrei doar cele mai bune din fiecare tip, asa ca, pentru a incepe, iata cinci dintre cele mai bune aplicatii Android, care acopera o selectie de categorii diferite, de la browsere web la educatie si nu numai. Probabil ca acestea nu sunt singurele aplicatii Android de care vei avea nevoie, dar cu aceste cinci vei avea cu siguranta un start foarte bun.
1. Snapseed
Snapseed este un instrument de editare foto simplu, intuitiv, dar impresionant de puternic, realizat de Google, iar noi consideram ca acesta este un must-have pentru aproape toata lumea. Este suficient de simplu de utilizat fara cunostinte de editare foto si poti face modificari eficiente ale imaginilor cu doar cateva atingeri.
Exista 29 de instrumente si filtre, inclusiv posibilitatea de a taia, de a roti, de a imbunatati detaliile de suprafata, de a corecta liniile oblice, de a ajusta balansul de alb, de a elimina persoanele nedorite din imagini, de a adauga text si multe altele. Spre deosebire de multe dintre cele mai bune aplicatii Android, Snapseed este, de asemenea, complet gratuit.
2. AccuWeather
Caracteristica principala a AccuWeather este „MinuteCast”, care ofera prognoze meteo minut cu minut, cu un grad surprinzator de precizie. Acest lucru te poate ajuta, de exemplu, sa gasesti o pauza de 20 de minute in ploaie pentru a face o cursa si ofera aceste previziuni minut cu minut pentru o perioada de pana la patru ore.
Pe langa acestea, poti vedea si prognoze meteo pe ora, pe zece zile si chiar pe 45 de zile si, printre altele, exista informatii suplimentare despre calitatea aerului, polen, umiditate, indice UV, viteza vantului si orele la care soarele si luna vor apune si rasari.
In plus, exista harti si radare meteorologice, indicatii despre cat de cald se simte de fapt, nu doar cat de cald este, si multe altele. Toate acestea se combina pentru a face din AccuWeather una dintre cele mai utile si mai cuprinzatoare aplicatii meteorologice existente si un must-have in opinia noastra.
3. Brave Private Browser
Daca iti pasa cat de putin de confidentialitatea online, atunci merita sa treci de la Chrome - sau de la majoritatea celorlalte browsere - la Brave.
Brave Private Web Browser are un firewall si un VPN incorporat si iti permite, de asemenea, sa blochezi reclamele, urmarirea, ferestrele pop-up, modulele cookie si scripturile, astfel incat sa poti naviga mai anonim. In plus, Brave are propriul asistent AI incorporat, propriul motor de cautare (desi puteti alege sa utilizati in mod implicit Google sau alte motoare de cautare obisnuite) si, pe langa faptul ca este sigur si privat, Brave este, de asemenea, conceput pentru a fi rapid, astfel incat s-ar putea sa descoperi ca site-urile se incarca mai repede decat pe browserul tau actual.
4. Khan Academy
Khan Academy este o aplicatie complet gratuita, conceputa pentru a oferi educatie de clasa mondiala oricui, oriunde. Are cursuri de stiinta, matematica, economie, informatica, istorie si multe altele, destinate unei mari varietati de utilizatori. Asadar, fie ca esti la inceput de drum, fie ca ai deja unele cunostinte despre aceste subiecte, probabil ca vei invata ceva din ea.
Are mii de videoclipuri, exercitii practice interactive si teste, ceea ce il face un instrument excelent, indiferent daca il folosesti alaturi de alte metode de invatare sau in mod independent.
De asemenea, poti marca continutul la care doresti sa revii cu usurinta si poti descarca lectii, astfel incat sa poti invata chiar si fara o conexiune la internet.
5.ToDoist
Todoist este o aplicatie puternica, dar simpla, pentru liste de sarcini si planificare, care iti permite sa adaugi sarcini zilnice, sa setezi memento-uri, sa iti integrezi calendarul, sa partajezi note si sa colaborezi la proiecte. Cu widget-uri, vizualizari multiple, compatibilitate Wear OS si multe altele, aceasta are mult mai multe de oferit decat majoritatea listelor to-do, dar exceleaza si la elementele de baza.
Cu cateva atingeri, poti sa adaugi un element nou in lista de sarcini, sa ii setezi nivelul de prioritate, ziua in care trebuie sa fie finalizat, sa adaugi optional memento-uri pentru acesta si sa incluzi etichete. De asemenea, poti adauga sarcini secundare la orice lucru din lista de sarcini si poti duplica cu usurinta sarcinile.
Iar daca folosesti Todoist in colaborare, atunci tu sau alte persoane puteti adauga comentarii la sarcini. Asadar, indiferent daca ai nevoie de toate aceste functii sau doar de o simpla lista cu casute de bifat, Todoist are tot ce-ti trebuie.
Speram sa te bucuri si sa iti fie de folosi aplicatiile mentionate de mai sus. Cum spuneam, cu siguranta sunt si alte aplicatii de genul pe care deja le folosesti, insa dupa parerea noastra aplicatiile mentionate sunt cu adevarat utile si un must-have.
Si acum ca te-am ajutat cu sugestii legat de aplicatiile de pe telefonul tau, te invitam si pe Contakt.ro sau aplicatia mobila Contakt sa iti personalizez telefonul cu o husa de protectie cu o fotografie draga tie. Click AICI.
Pe curand!