Adio FIFA! EA Sports FC se va lansa in toamna anului 2023

Adio FIFA! EA Sports FC se va lansa in toamna anului 2023

In universul gaming-ului, s-a raspandit rapid vestea ca EA Sports, compania producatoare a celebrului joc de fotbal virtual, a intrerupt colaborarea cu Federatia Internationala de Fotbal (FIFA). Practic, jocul FIFA 23 a marcat sfarsitul unei serii legendare. Cu toate acestea, povestea continua!


Dupa despartirea de FIFA, cunoscutul producator de jocuri video a anuntat deja lansarea unui nou proiect, care va fi disponibil pe toate platformele (PS, Xbox, PC) incepand cu toamna anului 2023.


Primul joc din celebra serie FIFA a fost lansat cu aproape trei decenii in urma, mai exact pe 15 decembrie 1993, sub numele de FIFA International Soccer. De-a lungul anilor, jocul a suferit multiple modificari in ceea ce priveste grafica si inteligenta artificiala.

Recent, EA Sports a anuntat ca va inceta colaborarea cu FIFA, o veste care a dezamagit multi fani ai seriei. Cu toate acestea, gigantul producator de jocuri video a facut mai multe anunturi interesante.


Primul anunt a fost despre un nou joc, programat sa fie lansat toamna anului 2023, pe 29 septembrie, conform reprezentantilor EA Sports. Utilizatorii cu acces anticipat vor putea intra in joc cel mai devreme pe 26 septembrie 2023.

Desi multi ar fi asteptat un joc denumit FIFA 24, noul proiect va fi numit EA Sports FC. Ambasadorul acestui proiect este fostul jucator de fotbal englez, David Beckham.

Momentan, nu se stie cum va arata coperta oficiala a jocului, desi exista o varianta care circula in mass-media, in care fostul superstar al fotbalului apare in postura de imagine a jocului. Este posibil ca in urmatoarele luni sa primim mai multe detalii din partea celor de la EA Sports cu privire la acest aspect.


Pe de alta parte, se pare ca FIFA va lansa un joc de fotbal virtual pentru a concura cu cel creat de EA Sports. In prezent, reprezentantii FIFA nu au facut nicio declaratie oficiala cu privire la acest subiect, insa exista zvonuri ca proiectul lor ar urma sa fie lansat in 2024.

Odata cu anuntul separarii dintre EA Sports si FIFA, multi fani ai jocului s-au ingrijorat cu privire la posibilitatea ca producatorul sa nu mai aiba acces la licentele oficiale si emblemele echipelor.
Vestea buna este ca EA poate continua sa utilizeze aceste licente, care au fost un element-cheie in jocul FIFA de-a lungul a peste doua decenii. Pe langa aceasta, noul joc EA Sports FC aduce si o premiera pentru serie. UEFA Women's Champions League (Liga Campionilor Feminina a Cluburilor) este una dintre competitiile confirmate pentru sezonul 2023/2024. Licentele pentru echipe si competitii vor include echipamente, sigle, logo-uri, reclame ale sponsorilor oficiali si bannere.

Care vor fi competitiile incluse in noul joc creat de EA Sports? Multe din ele sau anuntat, dar cu siguranta compania producatoare va reveni cu informatii concrete in lunile urmatoare.

Pana atunci, ne bucuram de FIFA 23 si competitiile de fotbal care se desfasoara la televizor.

Nu uita, daca esti in cautarea unor accesorii de gaming, te asteptam pe Contakt.ro sau in aplicatia mobila Contakt. Pe curand!