Alertele privind urmărirea cu AirTag de la Google sunt acum disponibile pe telefoanele Android

Alertele privind urmărirea cu AirTag de la Google sunt acum disponibile pe telefoanele Android

Google a inceput sa implementeze o noua actualizare de siguranta pentru telefoanele Android, pentru a informa utilizatorii daca un dispozitiv de urmarire Bluetooth a fost plasat in apropierea lor sau pe ei.

Dispozitivele precum Apple AirTag sunt destinate sa ajute oamenii sa-si gaseasca obiectele pierdute, dar unii actori malefici le-au folosit in mod gresit ca instrument ieftin pentru a urmari persoane. Cu toate ca Google nu vinde propriile etichete Bluetooth, s-a asociat cu mai multe corporatii pentru a aborda aceasta problema, iar acest patch este rezultatul muncii lor.


In continuare, telefonul tau Android te va notifica automat daca identifica un urmaritor Bluetooth necunoscut "in miscare cu tine". Apasand pe notificarea afisata pe ecran, se va deschide o harta care iti indica unde a fost plasat dispozitivul asupra ta si traseul pe care l-ai parcurs de atunci. Va exista si un buton "Reda sunet" pe care il poti apasa pentru a face dispozitivul "sa emita un sunet pentru a te ajuta sa-l localizezi fara a alerta pe cine nu trebuie".


La acest moment, Alertele pentru Dispozitivele Necunoscute functioneaza doar cu AirTags, dar exista planuri de a extinde aceasta caracteristica de protectie si la produse similare precum Tile Mate.


Alte functionalitati

Dupa ce localizezi dispozitivul invaziv, dispozitivul tau Android va afisa o lista de actiuni pe care le poti intreprinde. Sugerarile includ contactarea autoritatilor pentru ajutor sau tinerea "urmaritorului pe partea din spate a telefonului tau." Acest lucru poate dezvalui mai multe informatii despre acesta, insa depinde daca proprietarul initial l-a marcat ca pierdut.

De asemenea, Google recomanda dezactivarea fizica a urmaritorilor nedoriti; cu toate acestea, instructiunile de pe site-ul Android Help se refera doar la AirTags. Nu sunt enumerate alte marci. Vestea buna este ca dezactivarea unuia este destul de simpla. Pur si simplu impingeti si apoi rotesteti partea din spate a unui AirTag in sensul invers acelor de ceasornic pentru a indeparta capacul si a scoate bateria.

Ultima caracteristica din actualizare este o unealta de scanare manuala in meniul Setari pentru a vedea daca exista etichete singulare in apropiere. Compania afirma ca dureaza aproximativ 10 secunde pentru ca scanarea sa fie finalizata. Dupa ce se incheie, vei vedea o lista detaliata pentru fiecare eticheta in apropierea ta, impreuna cu sfaturi privind ce sa faci in continuare.

Asigura-te ca esti atent la patch-ul de firmware cand acesta soseste. Nu sunt cerinte stricte pentru instalare. Ai nevoie doar de un telefon cu sistem de operare Android 6 sau mai recent.


Vezi VIDEO mai jos: