Apple AirTag - Cea mai buna modalitate de a-ti gasi cheile pierdute

Apple AirTag - Cea mai buna modalitate de a-ti gasi cheile pierdute

Primul eveniment Apple din anul 2021 a marcat lansarea unei noi generatii de iPad-uri cu procesor M1, noile iMac-uri disponibile intr-o gama larga de culori, un nou Apple TV 4K si ultimul dar nu si cel din urma Apple Airtag - primul dispozitiv de localizare creat de catre cei din Cupertino care promite sa iti gaseasca cheile, portofelul, rucsacul si multe alte obiecte la care l-ai atasat si nu le poti gasi intr-un moment anume.
Pe scurt este un device asemanator cu Chipolo, Tile sau chiar si Galaxy SmartTag, dispozitivul lansat de catre cei de la Samsung. 


Din punct de vedere al constructiei, Apple Airtag este asemenea unei monede, are o forma circulara si este fabricat din metal. Pentru un look cat mai stylish, are o suprafata lucioasa care poate fi personalizata prin diferite gravuri si emoji-uri, asta in cazul in care vei comanda dispozitivul direct de pe site-ul oficial. Tag-ul se poate desface foarte usor si asta pentru ca sa dea posibilitatea utilizatorului pentru a inlocui simplu si rapid bateria CR2032, care promite o utilizare zilnica timp de un an.


Odata ce dispozitivul este scos din cutie, este pregatit pentru conectare la iPhone-ul tau. Acesta se poate inregistra cu usurinta in reteaua Find My, dupa care locatia acestuia va fi afisata in timp real pe harta.
Integrand chipsetul U1 si folosind tehnologia Ultra Wideband (UWB), Airtag vine cu Precision Finding, functie disponibila si pe smartphone-urile din seria iPhone 11 si 12. Folosind camera iPhone-ului cu AR in combinatie cu accelerometrul si giroscopul, in functie de miscarile utilizatorului, telefonul va indica locatia exacta a dispozitivului si odata ce l-a localizat il va ghida pe utilizator printr-o combinatie de sunete si vibratii. Mai ales ca Airtag are un difuzor destul de puternic integrat.


De asemenea, dupa cum am fost obisnuiti de-a lungul timpului de catre compania din Cupertino, atunci cand vorbim de securitate si confidentialitatea datelor acestea sunt puse pe primul loc. Cei de la Apple garanteaza ca datele despre locatie si istoricul nu sunt stocate in cloud, iar intreaga retea Find My foloseste o criptare a informatiilor end-to-end. Totodata e confirmata implementarea tehnologiilor anti-intruzive astfel incat acest dispozitiv sa nu ofere posibilitatea de a urmari oameni. Iar daca in preajma ta se afla un AirTag strain, iPhone-ul va anunta utilizatorul acestuia.


Apple Airtag este deja disponibil in Romania, atat prin pachete singulare cat si 4-packuri potrivite pentru intreaga familie si poate fi comandat la un pret aproximativ de 150-170 lei. Un pret nu foarte piperat daca luam in considerare ca si un dispozitiv asemanator, precum Tile are un pret de pornire incepand de la 140 de lei.