Apple Watch Serie 8 vs Apple Watch SE 2 - Care sunt diferentele?

Apple Watch Serie 8 vs Apple Watch SE 2 - Care sunt diferentele?

Apple Watch Series 8 si Apple Watch SE 2 au multe in comun, dar exista cateva diferente cheie care va pot atrage sa alegeti unul fata de celalalt. Ambele modele au fost anuntate la evenimentul Far Out al companiei din 7 septembrie 2022, cu o data de disponibilitate de 16 septembrie. Dupa cum se zvonise, a venit si noul model Ultra cu un design robust, care include caracteristici pentru consumatorii entuziasmati de adrenalina, sporturi extreme si un stil de viata activ.

Insa hai sa discutam despre diferentele intre Apple Watch Seris 8 si varianta accesibila Apple Watch SE 2.
Similar cu modelul din prima generatie, Apple Watch SE 2 vine in continuare cu lipsa functiei de Always-On display, functie prezenta de la Series 5 si pana in prezent. Intr-adevar aceasta functionalitate iti permite sa vezi ecranul ceasului fara a fi nevoit sa ridici incheietura mainii sau sa atingi ecranul, insemnand ca te poti uita discret la ora si notificari sau la sumarul antrenamentului si melodia pe care o asculti in timpul acestuia. Insa totodata trebuie sa ai in vedere ca aceasta functie iti scade semnificativ autonomia ceasului.
Pe langa cele mentionate pana acum, daca alegi Apple Watch SE 2 vei pierde o serie din functionalitatile de sanatate precum: EKG, senzorul ce masoara saturatia de oxigen din sange si noul senzor de temperatura care vine integrat pe Seria 8.
Desi nu avem acesti senzori pe modelul mai accesibil, este prezent a doua generatie de senzor optic pentru a inregistra pulsul, fara de generatia a 3-a pe care o regasim pe Seria 8.
Nu as putea sa iti spun cat de mult vei folosi aceste functionalitati si daca sunt un factor decisiv pentru tine in momentul achizitie, insa daca esti interesat de functiile sport/sanatate al smartwatch-ului atunci Seria 8 ar fi un model castigator pentru tine.

Si acum hai sa discutam putin de Seria 8. In timp ce SE 2 vine cu aceleasi cadrane de 40, respectiv 44mm, Seria 8 vine cu un cadran mai generos putin, cu o diagonala de  41, respectiv 45mm.
Desi ambele modele vin cu acelasi procesor S8 la pachet, exista cateva diferente hardware de remarcat: lui SE 2 ii lipseste gradul de rezistenta la apa si praf IP6X, nu suporta incarcarea rapida si foloseste un material compozit de nailon pentru carcasa din spate. De asemenea, SE 2 este disponibil in mai putine optiunei de culoare decat modelul Seria 8.


Dupa cum poti vedea, sunt cateva diferente intre cele doua insa ambele modele au si multe caracteristici in comun.
Primul din ele, dupa cum am mentionat si mai sus e ca avem acelasi procesor S8, care permite detectarea accidentelor. Pe langa asta, ambele modele accepta watchOS 9, care ofera un sistem de monitorizare imbunatatit pentru somn, o noua aplicatie pentru medicamente, moduri de antrenament mai flexibile, un nou mod de consum redus care asigura pana la 36 de ore baterie.
Apple sustine ca Seria 8 si SE 2 vin cu un afisaj Retina, accepta Family Setup pentru variantele cu Cellular, suporta urmarirea ciclului si ofera alerte de ritm cardiac.
Avem o luminozitate la ecrane de pana la 1000 nit si ambele modele vin cu acel Digital Crown si feedback haptic.

Si asa cum te asteptai, exista desigur si o diferenta la pret. Apple Watch SE 2 se situeaza in jurul sumei de 1400 lei cand vine vorba de varianta de 40mm, in schimb ce Apple Watch Seria 8 porneste de la suma de 2499 lei pentru varianta de 41 mm. Se merita sau nu aceasta diferenta? Alegerea e a ta.
Noi te asteptam pe site-ul nostru Contakt.ro cat si in aplicatia mobila Contakt sa iti accesorizezi noul smartwatch Apple cu folii de protectie sau curele potrivite stilului tau. Pe curand!