Care sunt aplicatiile care iti consuma bateria telefonului?

Care sunt aplicatiile care iti consuma bateria telefonului?

Una din avantajele telefoanelor inteligente a fost mereu rapiditatea si confortul oferit in cazul in care voiai sa rezolvi cate ceva. Astfel, aplicatiile instalate pe acesta ne ajuta sa fim mai eficienti, atat in comunicarea cu persoanele dragi sau cu prietenii, cat si pe partea de productivitate din punct de vedere profesional.

Si ca sa fim sinceri, telefoanele fiecaruia dintre noi sunt pline de zeci sau sute de aplicatii instalate. Insa, cand ti-e lumea mai draga s-ar putea ca smartphone-ul pe care te bazezi atat de mult sa ramana fara baterie si sa te lase la greu. Si bateria este direct influentata de aplicatiile instalate pe telefonul tau.
Hai sa recunoastem, instalarea aplicatiilor este cu doua taisuri. Ne sunt mereu de folos, insa afecteaza si dauneaza in mod direct autonomiei bateriei telefonului.

Tocmai din acest motiv, vorbim azi despre 5 aplicatii populare care iti consuma fara mila bateria telefonul.

  1. Facebook
    Pam Pam! Iti vine sa crezi? Cea mai mare retea de socializare folosita de catre 2.7 miliarde de utilizatori este una din principalii dusmani ai bateriei telefonului tau. Problema de baza este ca Facebook-ul mereu ruleaza in fundal si lucreaza constant la actualizarea notificarilor primite si a contactelor.
    Desi pare putin infricosator, aceasta problema este destul de simplu de rezolvat.

    Tot ce trebuie sa faci este sa opresti toate notificarile interne din aplicatie, astfel incat telefonul nu iti va da de stire la fiecare schimbare de status unui prieten apropiat sau o noua fotografie urcata de catre acesta. Vei afla noutatile doar in momentul in care vei deschide aplicatia Facebook si vei da un swipe pentru refresh.

  2. Google Maps
    Aplicatia de navighare dezvoltata de catre cei de la Google este una din cele mai utile aplicatii lansate vreodata. Insa dupa cum se pare, tot aplicatiile care sunt mai utile sunt cele care ne afecteaza bateria telefonului.
    Pentru a rula corect si pentru o afisare cat mai precisa a locatiei tale cat si a traseului pe care trebuie sa il parcurgi, aplicatia Google Maps consuma un procentaj de baterie semnificativ in momentul utilizarii.

    Insa, nu e totul pierdut. Pentru inceput, daca vrei sa mai economisesti putina baterie, poti sa dai posibilitatea aplicatiei de a-ti accesa locatia doar in momentul cand o deschizi, si nu cand ruleaza in fundal. Ba mai mult, poti dezactiva si functia de GPS din telefon astfel incat sa o folosesti doar atunci cand pornesti la drum.

  3. Snapchat
    Desi totul este fresh & funky pe Snapchat, trebuie sa stii ca punctul de slabiciune al acestei aplicatii este ca iti afecteaza atat performantele telefonului cat si durata de viata a bateriei. Notificarile de exemplu sunt o modalitate prin care Snapchat are un impact direct asupra autonomiei bateriei tale. Ba mai mult, aplicatia foloseste si servicii de localizare pentru a-ti afisa diverse postari in functie de locatia ta astfel trebuie sa iei in considerare oprirea serviciului de localizare. Bateria telefonului tau iti va multumi!

  4. Facebook Messenger
    La fel ca si aplicatia de baza, Facebook Messenger este un consumator inrait al bateriei telefonului tau. Ruland mereu in fundal, cu sincronizarea contactelor si cu notificarile push, aceasta aplicatie consuma constant puterea bateriei telefonului. Si cireasa de pe tort este ca nu poti folosi functia de Messenger direct din aplicatia de baza Facebook sau din browser. Este necesar sa ai aplicatia instalata daca doresti sa comunici cu cei dragi prin intermediul acestei platforme.

    Noroc ca este o aplicatie care poate compensa aceste neajunsuri. Messenger Lite este o alternativa care iti da posibilitatea sa trimiti mesaje prin Facebook, insa fara sa consume atat de multe resurse. Merita o incercare!

  5. WhatsApp
    Cu peste un miliard de utilizatori activi, fara doar si poate WhatsApp-ul este aplicatia preferata de mesagerie a tuturor. Insa problema majora este ca e o aplicatie care iti consuma bateria telefonului intr-un mod drastic. Insa in cazul acesteia nu avem nici alternative foarte bune pe care le-am putea folosi  si nici solutii concrete de a mai stopa din consumul exagerat de baterie. Astfel, tot ce poti e sa faci este sa limitezi resursele si permisiunile acesteia.

In concluzie, acestea ar fi cele cinci aplicatii care iti consuma bateria telefonului intr-un mod excesiv. Iti recomandam sa acorzi mereu o atentie sporita aplicatiilor instalate pe telefonul tau si la cantitatea de baterie pe care o consuma fiecare. Ba mai mult, sa ai mereu la indemana o baterie externa care sa te scape de momentele critice cu 0% baterie. Toate bateriile externe potrivite pentru telefonul tau le gasesti pe site-ul nostru www.contakt.ro sau la linkul de AICI.