Cele mai bune servicii de stocare a fotografiilor in cloud

Cele mai bune servicii de stocare a fotografiilor in cloud

Avand in vedere viteza la care evolueaza tehnologiile in domeniul smartphone-urilor, stocarea datelor pe aceste device-uri portabile uneori este un challenge destul de mare avand in vedere ca multe din modelele de telefoane nou lansate nu mai suporta un card microSD pentru extinderea spatiului de stocare. Si aici intervine utilitatea serviciilor de stocare in cloud, cu ajutorul carora poti economisi un spatiu semnificativ pe telefonul tau si in acelasi timp poti sta linistit stiind ca fotografiile din toate vacantele cu familia sunt in siguranta si nu pe vreun hard disk portabil care se poate deteriora in timp.

Iar pentru ca alegerea unui serviciu de stocare in cloud este un pas destul de important pentru securitatea datelor tale, venim in ajutorul tau cu top trei cele mai bune servicii de stocare in Cloud ideale pentru fotografii si nu numai.1. Google One
Desi cei de la Google au oferit o perioada indelungata stocare nelimitata a fotografiilor in Cloud, de ceva vreme au schimbat moneda spre surprinderea tuturor. Astfel acum te poti bucura de o stocare de pana la 15 GB in cloud a fotografiilor folosind adresa ta de e-mail.
Si acesti 15 GB nu se refera doar la fotografii sau videoclipuri ci inglobeaza si email-urile, fisierele Google si alte date stocate pe acel cont.
Astfel dupa ce ai depasit cei 15GB de stocare, vei putea face upgrade la 100GB stocare in cloud pentru 1,99$/luna (19,99$/an) sau poti opta pentru 200GB la 2,99$/luna (29,99$/an). De asemenea pentru cei cu date voluminoase, exista si abonamentul de 2TB stocare cu 9,99$/luna (99,99$/an) si vine ca si Bonus cu un VPN util pentru telefoanele Android.2. iCloud
Daca faci parte din ecosistemul Apple, atunci ai un acces facil la serviciul de stocare iCloud Photos, echivalent serviciului celor de la Google. iCloud Photos este conectat atat la telefonul tau Apple cat si la restul device-urilor din acest ecosistem si reprezinta o solutie de back-up pentru toate fotografiile tale.
Pentru inceput ai 5GB stocare gratuita asociata contului tau de iCloud iar daca depasesti aceasta limita la doar 99 centi/luna poti beneficia de 50GB spatiu de stocare in cloud.
Si iCloud nu se opreste aici. Pentru 2,99$/luna te poti bucura de 200GB stocare iar la un cost de 9,99$/luna te bucuri de un spatiu de 2TB. Evident, aceste costuri sunt pentru cei aflati in USA iar pentru celelalte regiuni costurile pot varia putin. Desi iCloud face parte din ecosistemul Apple, poti accesa platforma si printr-o aplicatie dedicata pe Windows sau prin intermediul unui browser atunci cand vine vorba de un device Android.3. iDrive
Daca esti in cautarea unui serviciu de stocare in cloud multi-platforma, atunci iDrive poate fi alegerea potrivita pentru tine. Este un serviciu de stocare all-in-one astfel incat vei putea stocare backup-uri importante de pe PC, tableta, telefon Android si chiar si de pe iPhone-ul tau. Exista de asemenea o optiune de back-up si pentru sisteme cu Linux dar functioneaza in mare parte doar pentru servere cu acest sistem de operare.
iDrive este un serviciu de stocare in cloud destinat intreprinderilor mici insa poate fi folosit simplu si rapid si pentru nevoile tale personale. Pentru inceput ofera 5GB gratuit iar daca doresti sa profiti de maxim de acest serviciu pentru o suma de aproximativ 50$/an poti avea 2TB de stocare sau daca vrei mult mai mult de atat poti profita de oferta avantajoasa de 5 TB de stocare pentru doar 75$ pe an. Exista de asemenea si pachete de business cu utilizatori nelimitati, insa aici vorbim deja de alte costuri.
Daca esti in cautarea unui serviciu de stocare in Cloud pentru toate back-up-urile tale, fie ele personale sau ale unei afaceri mici, trebuie neaparat sa iei in considerare si iDrive. Este foarte usor de utilizat si destul de ieftin. Ia-l in considerare si imi poti multumi mai tarziu.

In concluzie, acestea sunt doar cateva servicii de stocare in Cloud care pot sa iti fie de folos. Le mai putem aminti si pe urmatoarele: Microsoft OneDrive, DropBox, NextCloud, Box sau pCloud.
Totul depinde de preferintele tale si suma pe care doresti sa o investesti in acest scop. Numai bine!