Cum iti cureti si dezinfectezi telefonul sau accesoriile tale?

Cum iti cureti si dezinfectezi telefonul sau accesoriile tale?

asand la o parte perioada in care ne aflam, igiena a fost mereu un subiect important din vietile noastre. Pe langa igiena continua a mainilor, cu siguranta ai si tu unele lucruri esentiale care te insotesc peste tot si necesita o atentie sporita din punct de vedere al microbilor.
Telefonul, castile wireless, mouse-ul, laptop-ul, cablurile sunt doar cateva din lucrurile pe care de cele mai multe ori le ai in geanta sau rucsac. Fiecare dintre aceste produse au un rol destul de important in activitatile tale si le folosesti foarte des fara sa iti dai seama ca inainte de a le lua in mana, ai interactionat cu suprafete intens folosite si de catre altii. Tocmai din acest motiv, venim cu metoda perfecta prin care poti sa iti cureti si sa iti dezinfectezi lucrurile, astfel evitand sansa de raspandire a bacteriilor, virusilor sau a murdariei.

 Hai sa incepem cu procesul de curatare. Indiferent de obiectul eletronic pe care doresti sa il cureti, ai nevoie de urmatoarele lucruri de baza: servetele de hartie, servetele umede si o microfibra. In cazul servetelelor umede ar fi de recomandat sa fie si dezinfectante in acelasi timp, insa nu cu un continut foarte mare de alcool sau alte substante toxice care pot afecta suprafetele sau ecranele obiectelor tale.
Toate produsele le poti sterge pentru inceput cu un servetel umed dupa care le stergi cu servetelele de hartie. Ulterior, folosind microfibra stergi toate suprafetele lucioase, spatele de sticla sau ecranul telefonului fara sa aplici o presiune foarte mare pe el. Nu ne dorim sa deterioram nimic corect?! Pentru ecranele dispozitivelor, in cazul in care situatia este destul de “necurata”, poti opta pentru solutii speciale de curatare a ecranelor sau poti face un mix intre putina solutie de curatat geamuri cu alcool izopropilic.
ATENTIE! Indiferent de solutiile folosite, asigura-te ca pulverizezi pe servetelul folosit si niciodata direct pe dispozitiv. Desi majoritatea acestora sunt rezistente la lichide, solutiile de curatare se pot infiltra in zone in care nici nu iti imaginezi si pot afecta functionarea dispozitivului tau in timp.
    Pe langa asta, in timpul curatarii telefonului sau oricarui obiect electronic asigura-te ca acesta nu este conectat la nici un fel de sursa de alimentare. Ba mai mult, incearca sa eviti curatarea acestuia cu substante inalbitoare, abrazive sau agenti de curatare.


 Astfel, iti recomandam sa iti cureti obiectele intens folosite cel putin odata pe saptamana. Iar dupa ce ai terminat cu procedura de curatare a obiectelor tale, iti recomandam sa te speli pe maini cu apa si sapun si sa folosesti ulterior o lotiune dezinfectanta pentru maini. Ti-o recomandam pe cea de la KILLCO cu o concentratie de peste 70% alcool. O gasesti AICI.


In restul zilelor, in care nu iti cureti dispozitivele, iti recomandam ca de fiecare data cand intri in locuinta ta sa le asezi pe acestea intr-un sterilizator cu UV-C. Datorita razelor UV-C acest dispozitiv va steriliza in 60 de secunde obiectele tale. Rata de sterilizare este de 99.9%, astfel incat distruge orice micro-organism bacterian, viral sau fungic. Ba mai mult, dupa sterilizarea telefonului, il poti aseza pe capacul sterilizatorului si acesta il va incarca wireless. Si datorita dimensiunilor compacte il poti lua cu tine in orice concediu sau city break. Ce produs ingenios! Il gasesti AICI.

In concluzie, sanatatea noastra si a celor dragi este cel mai important lucru asa ca iti recomandam sa iti cureti dispozitivele si sa le sterilizezi folosindu-te de sugestiile noastre! Fii mereu pozitiv, precaut si sanatos.