Google Gemini - Ce este si ce promite rivalul ChatGPT sau Microsoft Copilot

Google Gemini - Ce este si ce promite rivalul ChatGPT sau Microsoft Copilot

Google a fost un gigant adormit al inteligentei artificiale, dar saptamana aceasta s-a trezit in sfarsit. Google Gemini este aici si este cea mai puternica gama de instrumente AI a gigantului tehnologic pana in prezent. Dar Gemini este si, in stilul caracteristic Google, foarte confuz, asa ca suntem aici sa iti explicam totul rapid.Gemini este noul brand pentru toate instrumentele AI ale Google, de la chatboturi la asistenti vocali si asistenti de programare complet. Inlocuieste atat Google Bard - numele anterior pentru chatbotul AI al Google - cat si Duet AI, numele pentru rivalul Google orientat catre Workspace al CoPilot Pro si ChatGPT Plus.Dar acest lucru este mult mai mult decat o simpla rebranduire. Ca parte a lansarii, Google a lansat o noua aplicatie gratuita Google Gemini pentru Android (in SUA, momentan). Pentru prima data, Google lanseaza si cel mai puternic model de limbaj mare (LLM) pana in prezent, numit Gemini Ultra 1.0. Asadar, daca vrei sa te punem la curent cu tot ce inseamna Google Gemini citeste randurile de mai jos.


Gemini inlocuieste Google Bard si Duet AI

Intr-un fel, Google Gemini face lucrurile mai simple. Este noul brand umbrela pentru toate instrumentele de inteligenta artificiala ale Google, indiferent daca folosesti un smartphone sau desktop, sau daca utilizezi versiunile gratuite sau platite.

Gemini inlocuieste Google Bard (numele anterior pentru chatbotul de inteligenta artificiala "experimental" al Google) si Duet AI, colectia de instrumente orientate spre munca pentru Google Workspace. Cauti un asistent AI gratuit pentru a-ti crea imagini sau pentru a-ti rescrie e-mailurile? Acum poti merge la Google Gemini si incepe sa-l folosesti cu un cont Google standard.

Dar daca vrei instrumentele AI mai puternice ale lui Gemini - si accesul la noul Gemini Ultra LLM al Google - va trebui sa platesti un abonament lunar. Acest lucru vine ca parte a unui plan premium AI Google One, despre care poti citi mai multe mai jos.

In concluzie, exista trei modalitati principale de a accesa Google Gemini:
- Aplicatia Google Gemini (Android)
- Google Gemini (site web)
- Google Gemini Advanced (abonament)