iOS 16 - Lista modele compatibile cu noul sistem de operare Apple

iOS 16 - Lista modele compatibile cu noul sistem de operare Apple

Daca in articolul trecut am vorbit de noile functionalitati disponibile odata cu venirea lui iOS 16, am considerat ca e necesar sa publicam un articol dedicat cu modelele care se vor bucura de cea mai noua versiune a sistemului de operare Apple.

Ultimele doua actualizari de software ale Apple au functionat pe aceleasi dispozitive, suportul software fiind disponibil incepand de la iPhone 6S (care a debutat in toamna lui 2015 ) si pana la ultimul model de iPhone din acele vremuri. Cu toate acestea, avand in vedere numarul de functii iOS 16 care necesita un hardware mai modern, Apple reduce suportul pe modelele mai vechi.

Astfel, noul iOS 16 va veni pe toate modelele de iPhone incepand cu iPhone 8. Zvonurile anterioare spuneau ca doar iPhone 6S, 6S Plus si iPhone SE (2016) vor pierde suportul iOS cu aceasta lansare. Dar se pare ca si posesorii de iPhone 7 si iPhone 7 Plus pot sa isi ia la revedere de suport pentru sistemul de operare iOS 16.

Proprietarii acestor telefoane nu se pot simti intr–adevar “raniti” daca iOS 16 marcheaza punctul limita pentru suport. Totusi iPhone SE a aparut acum sase ani, iar modelele iPhone 6S vor implini sapte ani in aceasta toamna. Chiar si iPhone 7 se apropie de a sasea aniversare.
Avand in vedere progresele inregistrate in puterea de procesare din acea perioada, este rezonabil sa presupunem ca unele functionalitati iOS 16 depasesc ceea ce pot suporta telefoanele mentionate mai sus.Astfel, aici poti descoperi lista intreaga de telefoane Apple iPhone compatibile cu noul iOS 16:
- iPhone 13
- iPhone 13 mini
- iPhone 13 Pro
- iPhone 13 Pro Max
- iPhone 12
- iPhone 12 mini
- iPhone 12 Pro
- iPhone 12 Pro Max
- iPhone 11
- iPhone 11 Pro
- iPhone 11 Pro Max
- iPhone Xs
- iPhone Xs Max
- iPhone XR
- iPhone X
- iPhone 8
- iPhone 8 Plus
- iPhone SE (2nd generation)
- iPhone SE (3rd generation)

Modelele lasate in urma din acest an, care nu vor primit actualizare la iOS 16:
- iPhone 7
- iPhone 7 Plus
- iPhone 6s
- iPhone 6s Plus
- iPhone SE (1st generation)
- iPod touch (7th generation)

In concluzie, dupa parerea noastra, Apple inca ofera suport pentru o lista destul de lunga de dispozitive in ceea ce priveste sistemul de operare in comparatie cu cei de la Android, unde avem undeva la maxim 3 ani de suport.
Indiferent de modelul tau de iPhone, gasesti accesorii dedicate pentru acestea pe site-ul nostru Contakt.ro sau in aplicatia mobila Contakt. Click AICI