Ai trecut recent la un iPhone 15 ? Iata cateva sfaturi de configurare utile pentru orice utilizator

Ai trecut recent la un iPhone 15 ? Iata cateva sfaturi de configurare utile pentru orice utilizator

Configurarea unui iPhone 15 sau 15 Plus e un proces destul de simplu. Functia Quick Start isi va face magia intr-un timp rapid, transferand date de pe un iPhone mai vechi, permitandu-ti sa configurezi FaceID, sa activezi Hey Siri, Apple Pay si multe altele.

Dar acesta este doar inceputul. Pentru a obtine cea mai buna experienta cu iPhone 15 sau 15 Plus, exista si alte setari pe care cu siguranta vrei sa le incerci. Si chiar daca configurarea dispozitivul tau poate parea destul de simplu de facut, in functie de cat de mult te vei documenta, cu atat iti dai seama cat de multe super-puteri poti debloca pentru noul tau iPhone.

Aici iti prezentam cateva sfaturi pentru configurarea/utilizarea noului tau iPhone 15 sau 15 Plus, asigurandu-te ca ai un start rapid pe cel mai nou smartphone lansat de catre Apple. 

1. Configureaza-ti un Apple ID 

Daca doresti sa obtii cea mai buna experienta cu iPhone 15 sau 15 Plus (si sa recunoastem, asta vrei), va trebui sa inveti cum sa creezi un Apple ID. Facand acest lucru, vei putea accesa o multime de beneficii, de la App Store si iCloud pana la FaceTime si Apple Music. Vei putea, de asemenea, sa faci achizitii si sa iti gasesti iPhone-ul in cazul in care il pierzi, asa cum vom vedea mai jos.

Conturile Apple ID sunt complet gratuite si vei fi indrumat sa creezi unul in timpul configurarii dispozitivului. Daca ai sarit peste acest pas, nu-ti face griji, trebuie doar sa lansezi aplicatia App Store, sa atingi iconita contului (coltul din dreapta sus) si sa selectezi "Create New Apple ID". Apoi, doar urmeaza indicatiile.


2. Optimizeaza viata bateriei

Unul dintre avantajele trecerii la iPhone 15 este durata mai lunga de utilizare a bateriei. Vei obtine pana la 20 de ore de redare video cu un iPhone 15 si pana la 26 de ore de redare video cu un iPhone 15 Plus, dar este important sa te asiguri ca profiti la maximum de baterie.

Una dintre cele mai bune modalitati este sa te asiguri ca iti tii bateria intre 20% si 80%. Una dintre cele mai simple modalitati de a ramane in limita superioara este sa inveti cum sa limitezi incarcarea iPhone-ului la 80%. Exista o functie incorporata in iOS 17 care iti permite sa faci acest lucru, asa ca mergi la “Setari”, atinge “Baterie” si selecteaza “Stare si Incarcare a Bateriei”. Apoi atinge “Optimizare Incarcare” si selecteaza limita de 80%.


3. Creeaza-ti un Poster de contact

Cu ajutorul unui Poster de contact, poti personaliza cum apari in telefoanele altor persoane. Aceasta functie iti permite sa controlezi modul in care apari in propria aplicatie de contacte sau in cea a altui utilizator de iPhone, iar posterul tau va aparea si pe telefonul unei persoane atunci cand o suni. Este ca si cum ai crea o carte de vizita, dar mult mai distractiv.

Pentru a incepe, deschide aplicatia “Contacte”, atinge cardul tau care apare in partea de sus a ecranului, apoi selecteaza “Fotografie” si “Poster de Contact”. Acum atinge “Continuare” daca faci setarile pentru prima data, in caz contrar atinge “Editeaza” apoi selecteaza “Personalizare”. Acum poti alege un poster folosind o fotografie noua, o imagine existenta, un Memoji sau initiale. Exista optiuni pentru schimbarea culorilor, fonturilor si altele.