Sfaturi pentru a spori durata de viata a telefonului in 2023

Sfaturi pentru a spori durata de viata a telefonului in 2023

Trecerea la cel mai recent si mai bun smartphone in fiecare an suna grozav, dar nu este ieftin. Nu e un secret ca pretul noilor telefoane este intr-o continua crestere,  si tocmai din acest motiv e recomandat sa ai grija ca smartphone-ul tau actual sa aiba o durata de viata cat mai lunga.


Nici macar nu trebuie sa fii priceput la tehnologie pentru a profita la maximum de sfaturile de mai jos pentru a imbunatati durata de viata a telefonului. Toate sunt destul de usor de urmarit si poti incepe sa iti schimbi obiceiurile mentionate inca de cum ai citit acest articol.

Iata cateva sfaturi pentru a spori durata de viata a telefonului actual:


1. Incarca intotdeauna telefonul intr-un loc racoros si uscat. Temperaturile ridicate si umiditatea pot afecta negativ durata de viata a bateriei.


2. Evita sa incarci telefonul in mod continuu. Lasa-l sa se descarce in mod natural pana la 20-30% inainte de a-l reincarca. Pare un gest marunt insa cu siguranta poate contribui la starea de sanatate sporit a bateriei telefonului tau.


3. Nu incarca telefonul prin intermediul laptop-ului sau a altor dispozitive. Acest lucru poate duce la incalzirea excesiva a bateriei si la scaderea duratei de viata. Cel mai bine e sa iti achizitionezi un incarcator dedicat, suficient de puternic incat sa il incare in parametrii optimi fara a-i afecta durata de viata a acumulatorului. 


4. Nu incarci telefonul atunci cand il folosesti in acelasi timp. Folosirea telefonului in timp ce este incarcat poate duce la incalzirea excesiva a bateriei si a telefonului in sine.


5. Foloseste o protectie pentru ecran. O pelicula de protectie pentru ecran poate ajuta la prevenirea zgarieturilor si a altor daune fizice care pot afecta durata de viata a telefonului. Pe site-ul nostru sau in aplicatia mobila iti punem la dispozitie folii de protectie din sticla securizata 9H, din silicon sau chiar si de tip Privacy. Totul depinde de preferintele tale. 


6 Instaleaza actualizarile de software atunci cand sunt disponibile. Acestea aduc intotdeauna noi imbunatatiri si fixari de bug-uri care pot ajuta la imbunatatirea performantei telefonului si la prelungirea duratei de viata.


7. Instaleaza doar aplicatii de incredere. Aplicatiile neobisnuite si de indoiala pot contine cod malitios care poate afecta negativ performanta telefonului si chiar durata de viata a acestuia. Ba mai mult, avand in vedere ca multi ne folosim telefonul pentru a efectua plati si alte tranzactii bancare, confidentialitatea datelor noastre poate fi pusa in pericol.


Iar daca esti in cautarea accesoriilor potrivite pentru telefonul tau sau a unor gadget-uri care iti pot imbunatati experienta de utilizare a acestuia, te invitam sa descoperi sectiunea de Noutati de pe site-ul nostru. Click AICI