Cele mai bune aplicatii pentru a urmari si limita timpul petrecut pe retelele sociale

Cele mai bune aplicatii pentru a urmari si limita timpul petrecut pe retelele sociale

Dependenta de social media este greu de depasit. In momentul in care te trezesti, verifici telefonul pentru notificari de la Facebook, Snapchat, Instagram, TikTok si alte retele sociale populare. Aceste distrageri nu numai ca iti consuma mult timp, ci si te scot din lumea reala. Si deseori din acest motiv ajungi sa ii dezamagesti cei dragi.
Daca si tu esti unul dintre cei care jongleaza intre munca, viata personala si  dependenta  de retelele sociale, atunci ai ajuns la locul potrivit. Am testat o serie de aplicatii care urmaresc si limiteaza utilizarea retelelor sociale pe iPhone si Android, si am ajuns la top 5 cele mai eficiente.


1. Social Fever
Socaial Fever este o aplicatie Android care ajuta utilizatorii sa urmareasca si sa limiteze utilizarea retelelor sociale si a smartphone-ului in doar cateva atingeri. Social Fever este conceput cu algoritmi avansati pentru a te ajuta sa iti gestionezi timpul cu intelepciune si sa te conectezi la viata reala in cel mai bun mod posibil . Este un instrument de urmarire a telefonului fantastic, plin de functii pentru a combate dependenta digitala.

Caracteristici:
-Tracker stralucit pentru smartphone cu interfata de utilizare intuitiva
-Functioneaza cu cel mai recent sistem de operare Android
-Ofera informatii despre blocarea/deblocarea telefonului
-Poti stabiliti obiective pentru a urmari utilizarea aplicatiilor
-Obtineti informatii detaliate despre utilizarea fiecarei aplicatii
-Ofera mementouri frecvente pentru a face o pauza in timp ce ascultati muzica sau vizionezi ecranul
-Ofera memento de apa pentru a ramane hidratat


2. Offtime
Offtime este o aplicatie usor de utilizat care te ajuta sa echilibrezi timpul petrecut in utilizarea aplicatiilor de pe telefonul tau. Aplicatia functioneaza fara efort pentru a limita timpul petrecut pe retelele de socializare atat pe smartphone, cat si tableta in timp real programand timeout-uri pentru a te ajuta sa faci progrese.

Caracteristici:
-Urmareste si compara timpul de  utilizare a dispozitivului
-Permite sa iti setezi obiective personale de utilizare a dispozitivului
-Ofera feedback zilnic si o imagine de ansamblu asupra utilizarii smartphone -ului dvs
-Se sincronizeaza pe toate dispozitivele


3. Moment
Cu sloganul – "Mai putin telefon. Mai multa viata reala !", Moment pretinde a fi una dintre cele mai bune aplicatii pentru a urmari si limita utilizarea retelelor sociale atat pe dispozitivele iPhone, cat si pe dispozitivele Android. Nu putem fi de acord mai mult cu faptul ca Moment iti ofera inapoi timpul pe care l-ai pierdut defiland prin feedurile retelei sociale.

Caracteristici:
-Monitorizeaza timpul petrecut pe telefon de catre tine sau membrii familiei tale
-Ofera functie precum "Cina fara ecran", asta inseamna ca pentru durata stabilita, nimeni nu isi poate folosi telefonul, altfel va declansa o alarma
-Urmareste care aplicatie este folosita cel mai mult pe smartphone-ul tau
-Ofera stabilirea si gestionarea obiectivelor pentru a urmari timpul petrecut pe ecran, pentru a avea mai mult timp in familie, pentru a dormi mai bine, pentru a nu mai pierde timpul, pentru a reduce anxietatea etc.


4. StayFree
O combinatie perfecta de monitorizare a timpului petrecut pe ecran si a utilizarii aplicatiilor, StayFree este o aplicatie excelenta pentru autocontrol si cresterea productivitatii .
Blocarea retelelor sociale functioneaza cel mai bine pentru a te ajuta sa te concentrezi asupra lucrurilor importante, limitand utilizarea acestora. Ofera rapoarte de timp si statistici despre istoricul utilizarii, astfel incat sa iti poti imbunatati productivitatea de la o zi la alta.

Caracteristici:
-Ofera diagrame si statistici ale istoricului utilizarii aplicatiilor tale
-Trimite notificari rapide in cazul utilizarii excesive
-Ofera posibilitate de personalizare cu ajutorul unor teme
-Vine cu un un widget pentru urmarirea timpului petrecut pe retelele sociale
-Blocheaza temporar retelele sociale si celelalte aplicatii Android preferate
-Afiseaza citate inspirationale si motivationale pentru a creste productivitatea si a trai la maximum in viata reala


5. Stay Focused
Stay Focused este o combinatie excelenta de functii, un pachet complet pentru a invinge dependenta de smartphone-uri fara a depune prea mult efort. Sa vedem ce o face cea mai buna aplicatie pentru a limita si a urmari timpul in retelele sociale.

Caracteristici:
-Urmareste timpul zilnic petrecut in aplicatii
-Blocheaza aplicatiile si site-urile web la anumite intervale de timp
-Ofera mai multe moduri pentru autocontrol
-Tine evidenta timpului petrecut pe site-uri web
-Seteaza limite pentru utilizarea generala a telefonului si timpul de utilizare

In concluzie, atunci cand vine vorba de timpul petrecut pe retelele sociale trebuie sa fim cumpatati. Da, sunt o platforma care ne tine in legatura stransa cu cei dragi dar e indicat sa mentinem aceste legaturi in viata reala, iesind la activitati sportive, poate sa mancam ceva bun in oras sau cel putin la o poveste relaxanta.