Top cele mai bune aplicatii pentru monitorizarea alergarii in 2022

Top cele mai bune aplicatii pentru monitorizarea alergarii in 2022

Indiferent daca te antrenezi pentru prima ta alergare pe o distanta de 5k sau te pregatesti deja pentru urmatorul maraton, cele mai bune aplicatii pentru monitorizarea alergarii te vor ajuta sa iti urmaresti antrenamentele si sa iti atingi obiectivele.

Lumea aplicatiilor de acest gen poate parea coplesitoare, iar gasirea cele mai potrivite aplicatii pentru tine poate fi costisitoare atat financiar vorbind cat si din punct de vedere al timpului pierdut. Exact ca si o clasa la sala, nu exista o aplicatie de alergare universala, si fiecare din ele are propriile sale avantaje sau dezavantaje pentru a se potrivi fiecarui alergator.

Iar pentru a simplifica acest proces, ne-am umplut telefoanele cu unele din ele iar in articolul de mai jos venim catre tine cu top cele mai bune aplicatii pentru monitorizarea alergarii in 2022.


1. Strava
Daca ai nevoie de oameni in jurul tau care sa te mentina motivat, Strava este aplicatia de descarcat chiar acum. Partea comunitara a aplicatiei iti permite sa iti urmaresti prietenii, colegii de munca sau chiar sa lansezi provocari de grup.
Acestea fiind spuse, daca nu esti un alergator competitiv, nu te gandi ca Strava nu se va potrivi pentru tine. Aplicatia are toate functiile de urmarire a alergarii la care te-ai astepta: viteza, distanta parcursa si pana la analize de performanta mai aprofundate.

Aplicatia este disponibila atat pe iOS cat si pe Android si accepta o gama larga de dispozitive smart pentru urmarirea alergarii precum dispozitive cu Wear OS si Apple Watch.
Alaturi de versiunea gratuita a aplicatiei, Strava are un abonament platit, numit Summit. Strava Summit iti ofera acces la mai multe functii, cum ar fi o analiza mai aprofundata a cursei si a performantei. Ba mai mult e inclusa si functia de harti Strava, care iti permite sa gasesti cu usurinta sugestii de traseu din locatia ta.Strava Summit costa 5,00 USD pe luna sau 59,99 USD pe an.


2. Map My Run by Under Armour

Map My Run, dezvoltat de Under Armour, este o aplicatie care foloseste GPS-ul si alti senzori din telefon pentru a urmari si a mapa traseul de alergare, timpul, viteza si distanta totala parcursa.
Aplicatia afiseaza atat statisticile in timp real, cat si totalurile de la sfarsitul antrenamentului. Functionalitatile utile includ suport pentru o varietate de dispozitive de urmarire a fitnessului si senzori de ritm cardiac, suport pentru Wear OS si urmarirea nutritiei. Un abonament premium ofera coaching vocal, partajarea locatiei si elimina toate reclamele.
O alta caracteristica grozava a aplicatiei dezvoltata de Under Armour este ca pantofii de alergare Under Armour mai noi se vor conecta la Map my Run prin Bluetooth, permitand pantofilor sa sincronizeze datele de alergare cu aplicatia in momentul in care i-ai incaltat si ai facut primul pas pe pista de alergare.
Iar daca iti plac alte activitati in afara de alergare, vei gasi aplicatii separate pentru ciclism, mers pe jos si fitness general de la Under Armour atat in ​​Google Play, cat si in App Store Apple.


3. Stride

Relativ noua pe piata aplicatiilor de alergare, Stride iti permite sa urmaresti alergarile si sesiunile de plimbare prin GPS-ul telefonului. Aplicatia vine cu un sistem competitiv astfel incat poti juca impotriva altor utilizatori din apropiere pentru a controla cel mai mare teritoriu. Ii poti provoca pe vecini sau prieteni pentru statutul de campion si ve fi recompensat pentru determinarea ta de-a lungul timpului.
Stride nu este cea mai buna aplicatie pentru alergatorii seriosi - nu exista planuri de antrenament sau valori de alergare competitive, dar daca doresti sa transformi alergarea in cercul tau de prieteni/cunostinte intr-o activitate mai distractiva, este o modalitate grozava de a face asta.
Exista o perioada de incercare gratuita de 7 zile cand descarci aplicatia, dupa care vei fi taxat cu 3,99 USD pe luna.


4. Nike Run Club
Chiar daca Nike a renuntat la FuelBand, compania a facut progrese considerabile cu noul tracker de alergare, Nike Run Club. Aplicatia vine integrata cu editia Nike+ a Apple Watch si integreaza noi functii pentru a oferi statistici si motivatie, direct la incheietura mainii tale. Tocmai din acest motiv este o aplicatie ideala care trebuie luata in cosiderare daca esti un nou proprietar de Apple Watch 6 .
Proiectata atat pentru incepatori, cat si pentru alergatori veterani, aplicatia este un instrument de urmarire a alergarilor, un player muzical si un instrument de retea sociala pentru alergatori. Aplicatia masoara o varietate de valori, cum ar fi ritmul, distanta de alergare si include, de asemenea, o varietate de planuri de antrenament care se adapteaza la obiectivele si progresul dvs. de fitness.
Odata ce ai terminat cu alergarea, poti impartasi detaliile complete cu fotografii, statistici sau autocolante si sa iti compari progresul cu alti alergatori. Pe langa playerul de muzica incorporat, aplicatia iti permite, de asemenea, sa asculti urarile audio trimise de prieteni, precum si incurajarile de la sportivii profesionisti Nike.

Nu uita, majoritatea celor mai bune aplicatii de alergare se vor conecta la smartwatch/bratara fitness pentru a oferi date exacte, astfel ele pot oferi si sfaturi pentru a imbunatati sesiunile tale sau vin cu mesaje motivationale si pot transforma alergarea zilnica intr-o activitate distractiva.

Descopera gadgeturi smart si peste 8500 de modele de accesorii pentru orice model de telefon pe www.contakt.ro sau in aplicatia mobila Contakt.