TOP trucuri si sfaturi utile pentru iPhone pe care probabil nu le folosesti in 2022

TOP trucuri si sfaturi utile pentru iPhone pe care probabil nu le folosesti in 2022

Un nou sistem de operare al unui smartphone, pe langa imbunatatirile de interfata si consolidarea securitatii datelor, deseori vine cu noi functionalitati pe care nu fiecare din utilizatori le cunoaste sau le pune in aplicare.
Tocmai din acest motiv, ti-am pregatit mai jos cateva sfaturi si trucuri utile pe care le poti pune in aplicare in utilizarea zilnica a iPhone-ului tau.1. Automatizari personalizate
Daca esti genul de persoana care acorda o atentie sporita fiecarui detaliu si ii place sa isi automatizeze si in acelasi timp sa isi usureze viata, automatizarile personalizate de pe iPhone sunt foarte utile.
De exemplu, daca iti doresti ca in mod automat telefonul sa te anunte ca este incarcat 100% si nu iti doresti sa il uiti la incarcat, astfel avand grija de bateria acestuia, poti crea automat urmatoarea automatizare:

1. Accesezi aplicatia Shorcuts.
2. Tap pe sectiunea “Automation”
3. Adauga “Personal Automation”
4. Alegi “Nivel Baterie = 100%”.
5. Adaugi actiunea “Speak Text” cu mesajul dorit de catre tine. (ex. “I’m fully charged.”
6. Salvezi automatizarea

Astfel, de fiecare data cand telefonul tau este incarcat 100%, Siri te va notifica prin acel mesaj personalizat astfel incat sa nu iti mai lasi telefonul la incarcat.
Desigur, Automatizarile au o plaja foarte larga de utilizari. De exemplu, poti sa le configurezi ca la parasirea unei anume locatii sa iti reaminteasca sa nu iti uiti cheile de la masina sau poate trimite un mesaj automat catre cineva drag tie, ca sa stie ca pornesti de la birou. Sky is the limit! 2. Prescurtari personalizate
Daca esti persoana care trimite foarte multe mesaje, indiferent de platforma (Messenger, WhatsApp, iMessage, Signal, Telegram)  atunci cu siguranta prescurtarile iti vor fi de mare folos.
Pentru a crea o prescurtare, cum ar fi „aic” pentru „ajung in curand”, deschide Setari si atinge General > Keyboard > Text Replacement. Acolo pui o propozitie / expresie si prescurtarea ei apoi dai Salveaza.


3. Documente importante in format digital
Nu e un secret ca aplicatia “Notes” de pe iPhone-ul tau permite scanarea documentelor la o calitate nemaipomenitata.
Folosind camera, telefonul iti scaneaza automat foaia de hartie, cartea de vizita sau pliantul dorit detectand automat dimensiunea acestuia. Ba mai mult iti permite ajustarea in timp real a colturilor. Odata ce ai scanat documentul acesta poate fi salvat in Notes sau chiar si in format PDF in aplicatia de management a fisierelor denumita “Files”.

Si pe langa toate acestea, nu uita ca odata cu noul iOS 15 si functia Live Text, orice text dintr-o fotografie sau document scanat poate fi copiat si folosit. Foarte util atunci cand vorbim de numere de telefon sau adrese de email de pe o carte de vizita.


4. Anularea zgomotului in apeluri tale
iPhone-ul tau poate anula cu usurinta zgomotul de fundal atunci cand vine vorba de apeluri la care raspunzi chiar si fara casti wireless/Airpods.
Tot ce trebuie sa faci pentru a activa acest lucru este sa intri in Settings > Accesibilitate > Audio/Visual > Phone Noise Cancellation si activezi optiunea respectiva.
Astfel in momentele in care esti pe strada sau in medii cu mare zgomot de fundal, iPhone-ul tau il va anula pe acesta astfel incat sa ofere o calitate ridica convorbirilor tale.

Si acestea nu sunt toate. Am mentionat doar cateva din trucurile care nou ni se par foarte utile atunci cand vine vorba de iPhone si ultimul sistem de operare lansat pe acesta. Poti gasi alte trucuri chiar si pe canalul oficial al celor de la Apple - Support.
Iar daca esti in cautarea unor accesorii super cool pentru telefonul tau, nu uita, avem peste 8500 de modele de accesorii pentru orice telefon in oferta noastra!
Toate le gasesti pe www.contakt.ro sau in aplicatia mobila Contakt.