Tutorial: Cum sa iti configurezi simplu si rapid boxa smart Amazon Echo

Tutorial: Cum sa iti configurezi simplu si rapid boxa smart Amazon Echo

Difuzoarele inteligente Echo de la Amazon au devenit gadgeturi foarte populare in multe locuinte, fie ca parte a unui sistem Smart Home sau doar ca un centru de entertainment  usor accesibil pentru toata familia. Usor de utilizat si destul de accesibila, gama Amazon Echo include unele dintre cele mai bune difuzoare inteligente si cele mai bune ecrane inteligente, precum si recent lansatul Amazon Echo Hub, care este destinat strict pentru un control mai inteligent al locuintei.
Cu toate acestea, configurarea primului dispozitiv Amazon Echo poate fi un pic descurajant, si asta chiar inainte de a ajunge la punctul de a iti da seama cum sa iti configurezi rutinele Alexa si alte caracteristici mai avansate.
De aceea, am decis sa scriem un articol dedicat pentru a ne asigura ca odata ce ti-ai achizitionat boxa o configurezi in doar cateva minute, iar pasii pe care ii regasesti mai jos ar trebui sa te ajute indiferent de modelul Echo sau Echo Show pe care il detii.


De ce ai nevoie:

  • boxa smart Amazon Echo

  • un smartphone sau o tableta Apple sau Android

  • aplicatia “Alexa” 

Pasi pentru configurarea boxei Amazon Echo:

  • Conectezi boxa la o sursa de curent

  • Instalezi aplicatia “Alexa” pe smartphone sau tableta

  • In aplicatia “Alexa”, dai tap pe butonul “+” din sectiunea Home

  • Alege modelul dispozitivului Alexa achizitionat


1. Conecteaza boxa la o sursa de curent
In primul rand, trebuie sa conectezi difuzorul sau ecranul Amazon la o sursa de curent. Dupa cateva momente de pornire si initializare, ar trebui sa vezi o lumina portocalie stralucitoare si o voce care iti spune sa utilizezi aplicatia Alexa.


2.  Descarca aplicatia “Alexa”
 
Odata ce boxa este conectata la curent si e in modul de pairing, trebuie sa deschizi magazinul de aplicatii Apple sau Google pentru a gasi aplicatia oficiala Amazon Alexa. Daca folosesti o tableta Amazon, este, de asemenea, pe magazinul de aplicatii Amazon. Deschide aplicatia dupa ce ai descarcat-o, apoi conecteaza-te folosind contul tau. Amazon iar daca nu ai, e momentul potrivit sa creezi unul. 3. Imperecheaza dispozitivul
Din cadrul aplicatiei Alexa, deschide sectiunea “Home” si atinge butonul “+” (dreapta sus). Alege “Dispozitive” si noul Echo ar trebui sa fie detectat automat. Daca a fost detectat automat, alege “Accepta si continua”, in caz contrat vei fi nevoit sa alegi manual modelul din lista de tipuri de dispozitive.


4. Conecteaza boxa la Wifi

Acum trebuie sa inveti Echo cum sa se conecteze la Wi-Fi-ul de acasa, astfel incat sa se poata conecta singur in viitor: trebuie doar sa urmezi instructiunile de pe ecran. Daca ai configurat anterior un dispozitiv Echo acasa, aplicatia Alexa poate face acest pas automat, deoarece cunoaste deja detaliile de conectare la Wi-Fi-ul de acasa.


5. Configureaza dispozitivul Echo
Si asta e tot - ai cam terminat, iar Echo-ul tau va raspunde acum la intrebari si solicitari odata ce il strigi rostind cu voce tare  "Alexa". Pentru a personaliza configurarile difuzoruuil , selecteaza-l din tab-ul "Dispozitive" din aplicatie, apoi atinge pictograma de setup (dreapta sus). Optiunile disponibile vor varia in functie de modelul Echo.

Unul dintre avantajele utilizarii boxelor Echo este ca acestea continua sa se imbunatateasca in timp, cu noi caracteristici si functionalitati. Nu trebuie sa iti faci griji cu privire la actualizari, deoarece acestea vor fi gestionate automat de aplicatia Alexa de pe telefonul tau. Dupa ce ai configurat primul tau Echo, poti adauga mai multe, dupa necesitati. Acestea pot fi grupate in camere, astfel incat sa le poti gestiona mai usor, pot fi folosite pentru a transmite mesaje in casa si multe altele.

Speram ca acest ghid de configurare rapida este util pentru tine sau prietenii tai. Daca inca nu ai o boxa Amazon Echo, te incurajam sa iti achizitionezi una. Dar pana atunci, te invitam pe Contakt.ro si in aplicatia mobila Contakt sa descoperi peste 12.0000 de modele de accesorii si gadget-uri utile pentru telefonul tau. Pe curand!