Cele mai bune servicii de streaming audio in 2022

Cele mai bune servicii de streaming audio in 2022

Serviciile de streaming au schimbat atat de mult peisajul industriei muzicale incat chiar si audiofilii care aveau o dragoste rasunatoare pentru formatele fizice de ascultare trebuie sa recunoasca ca este greu sa reziste platformelor online. Accesul la zeci de milioane de melodii prin atingerea unui ecran tactil inseamna ca nu a fost niciodata mai usor sa vanezi vechile piese favorite sau sa descoperi trupe si artisti noi.

Existe o gama larga de servicii de streaming din care sa alegi precum Amazon, Apple, Spotify sau Tidal. Insa la ce te poti astepta daca platesti o subscriptie pentru unul din aceste servicii? Citeste acest articol mai departe pentru a afla care este cel mai bun serviciu de streaming muzical pentru tine.


1. Tidal
Tidal a fost mult timp in fruntea streamingului de inalta calitate, dar serviciul a facut recent mai multe modificari in structura sa de pret, ceea ce il vede devenind mai accessibil prin includerea fluxurilor audio pe 16 biti 44,1 kHz fara pierderi in planul sau standard.

Pentru 9,99 GBP / 9,99 USD / 11,99 USD pe luna, abonatii la noul plan „Tidal HiFi” beneficiaza de acces fara intreruperi la sunet de pana la 1411 kbps (comparativ cu 320 kbps anterior). Cu toate acestea, exista inca unele avantaje care sunt rezervate pentru nivelul superior al lui Tidal.

Pe langa fluxurile de calitate CD, „Tidal HiFi Plus” ofera abonatilor sai acces la milioane de piese audio de inalta rezolutie care sunt de obicei pe 24 de biti/96 kHz, dar ajung pana la 24 de biti/192 kHz. Denumite „Tidal Masters”, aceste fisiere muzicale sunt codificate folosind tehnologia MQA (Master Quality Authenticated), despre care compania spune ca permite o impachetare mai eficienta a datelor de inalta rezolutie. HiFi Plus costa 19,99 GBP / 19,99 USD / 23,99 USD pe luna si include, de asemenea, melodii amestecate in formate de sunet captivante (inregistrari Dolby Atmos Music si Sony 360 Audio ).

Poti accesa Tidal prin iOS, Android sau desktop – toate din cele mentionate oferind fluxuri de inalta rezolutie – precum si un player bazat pe browser. Fluxurile de calitate CD afiseaza niveluri excelente de detaliu si expresie, iar inregistrarile de inalta rezolutie ridica acest nivel. Sonically Tidal are inca avantajul fata de aproape toata concurenta, desi fluxurile ALAC ale Apple Music reusesc sa-l egaleze pentru deschidere si subtilitate.

Daca esti un fan constiincios al muzicii care cauta cea mai buna experienta de streaming de inalta calitate, cu un catalog extins, continut captivant, suport larg pentru dispozitive, functii de descoperire imbunatatite (si nu esti deja legat de ecosistemul Apple), Tidal este, fara indoiala, aceasta.2. Spotify
Spotify ramane in mod confortabil cel mai popular si mai accesibil mod de a profita de un serviciu de streaming potent. Nu numai ca ofera o calitate decenta de 320 Kbps, dar exista o biblioteca imensa de peste 40 de milioane de melodii. Acestea pot fi redate pe aproape orice dispozitiv pe care il detineti, datorita aplicatiilor intuitive iOS si Android si a suportului pentru numeroase televizoare inteligente, difuzoare conectate si alte kituri Audio-Video ce suporta Spotify Connect.

Serviciul este renumit pentru noii algoritmi de descoperire a muzicii, care compileaza liste de redare saptamanale excelente, adaptate gusturilor tale muzicale. Si cu cat asculti mai mult, cu atat listele de redare evolueaza mai mult – un motiv convingator pentru a alege Spotify ca serviciu de streaming.

Daca bugetul pe care vrei sa il cheltui pe un astfel de serviciu este limitat, Spotify ofera o experienta cuprinzatoare si completa. In plus, daca nu ai bani de cheltuit, exista un nivel gratuit care ofera fluxuri de calitate inferioara sustinute de reclame.

Oh, si un nivel HiFi se apropie ! Desi inca nu stim cat va costa (sau data oficiala de lansare), stim ca le va oferi abonatilor sansa de a asculta „muzica in format audio fara pierderi, cu calitate CD”.

Dupa cum s-a mentionat mai sus, cea mai buna optiune din setarile de calitate streaming ale Spotify in acest moment este „Foarte ridicat”, care ofera piste audio cu o rata de biti de 320 kbps. Prin comparatie, un CD contine o rata de biti de 1411 kbps. Deci, „calitate CD” de aproximativ 1411 kbps ar trebui sa fie un pas solid fata de ceea ce sunt obisnuiti utilizatorii Spotify. Un bitrate mai mare inseamna mai multe informatii, care ar trebui sa se traduca intr-un sunet mai bun (aceasta este versiunea simplificata). In esenta, suntem incantati sa vedem ce are Spotify in curs.


3. Apple Music
Deloc surprinzator, Apple Music se adreseaza in mod direct utilizatorilor Apple, asa ca proprietarii de Android se indreapta adesea in alta parte – desi acest lucru se schimba incet. Cu toate acestea, daca esti complet cufundat in ecosistemul Apple, Apple Music are foarte multe de oferit. Costa un pret competitiv de 10 GBP pe luna sau poti plati o taxa anuala de 99 GBP. Exista o oferta pentru studenti de 5 GBP pe luna, in timp ce un abonament de familie care acopera pana la sase persoane costa 15 GBP pe luna.

Indiferent daca utilizezi aplicatia desktop sau mobila, interfata este intuitiva cu un aspect simplu, dar eficient. Serviciul face o treaba grozava de a organiza liste de redare si de a oferi recomandari utile si inteligente. Desi nu exista un nivel gratuit, Apple a adaugat acum suport pentru sunet fara pierderi si audio spatial cu Dolby Atmos , in mod esential, fara incarcare suplimentara. Catalogul de 75 de milioane al serviciului este disponibil la calitate CD (16 biti/44,1 kHz), cu 20 de milioane de melodii disponibile in inalta rezolutie (24 biti/48-192 kHz) la lansare, crescand la intreaga biblioteca pana la sfarsitul anului.

Cu toate acestea, exista anumite limitari in ceea ce priveste kit-ul care poate reda noua oferta de inalta calitate a Apple. De exemplu, desi Apple Music cu Dolby Atmos va functiona cu toate castile, iar HomePod si HomePod Mini de la Apple vor accepta Lossless la un moment dat (in urma unei actualizari de software), castile Apple nu accepta sunet fara pierderi.

De asemenea, in timp ce iPhone-urile (incepand cu iPhone 7) accepta in mod nativ Lossless, acest lucru nu se aplica pentru cea mai inalta calitate Hi-Res Lossless. Deci, daca doriti sa ascultati melodii Apple Music peste 24 de biti/48kHz pe iPhone, va trebui sa platiti un DAC extern si sa utilizati o pereche de casti cu fir.

Apple nu a dezvaluit rata de biti pe care o foloseste pentru fluxurile sale standard, dar melodiile inca suna curat, rapid si distractiv. In comparatie cu melodiile similare de pe Spotify (streamuri de 320 kbps), Apple au o subtilitate mai mare si mai mult spatiu in jurul instrumentelor, in timp ce fluxurile sale ALAC (Apple Lossless Audio Codec) se potrivesc cu Tidal pentru deschidere si subtilitate, chiar si uneori, suna doar cu putin mai clar.

Daca esti un utilizator Apple, acest serviciu este, fara indoiala, cel mai atractiv si cel mai bun serviciu de streaming de inalta rezolutie de acolo.

Pana te decizi in alegerea serviciul de streaming audio potrivit pentru tine, te invitam pe site-ul nostru www.contakt.ro sau in aplicatia mobila Contakt sa descoperi casti audio wireless sau boxe bluetooth potrivite sesiunilor tale de ascultare. Le gasesti pe toate AICI. Pe curand!