Cum alegi bateria externa potrivita pentru tine?

Cum alegi bateria externa potrivita pentru tine?

Suntem in anul 2020 si am ajuns la nivelul in care dispozitivele electronice si tehnologiile de ultima generatie ne insotesc la fiecare pas. Smartphone-uri, tablete, smartwatch, laptop, casti wireless, boxe bluetooth sunt doar cateva din putinele device-uri pe care le putem enumera din jurul nostru, toate acestea ingloband performante uimitoare, la care poate acum 10 ani nu ne gandeam ca vom avea acces asa usor.

Ei bine, dar toate aceste dispozitive desi sunt diferite intre ele ca si specificatii, design sau mod de functionare, au cateva lucruri in comun. Unul din ele si cel mai important dupa parerea noastra este energia electrica. Mai simplu vorbind, toate functioneaza cu ajutorul unei baterii, care se incarca ori de cate ori este necesar cu ajutorul curentului electric.

Si exista un accesoriu care dupa parerea noastra a revolutionat intreaga industrie de cativa ani incoace, si anume prin posibilitatea de a stoca si transporta energia electrica. Bateria externa a fost si va fi cea mai ingenioasa inventie a timpurilor noastre, astfel incat va prelungi durata de functionare a dispozitivelor noastre, oriunde ne-am afla.

Dar cum iti alegi bateria externa? Ce trebuie sa iei in considerare? Acestea sunt doar cateva din intrebarile care cu siguranta iti trec prin gand in momentul in care navighezi online in cautarea unei baterii externe.

Tocmai din acest motiv, venim in ajutorul tau cu patru lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand iti cumperi o baterie externa.

  1. Capacitatea
    Capacitatea unui acumulator/baterii externe este unul din factorii principali de luat in considerare in momentul in care iti cumperi un astfel de accesoriu. Aceasta se masoara in mAh (miliamperi ora) si reprezinta cantitatea de energie stocata in interiorul acesteia, de care te poti folosi pentru reincarcarea dispozitivelor tale. In functie de capacitatea acumulatorului telefonului tau, sunt baterii externe care iti pot oferi 6-7 incarcari complete pentru acesta, deci iti pot oferi zile intregi de functionare a telefonului fara nici o problema atunci cand ai plecat intr-o escapada in natura.

    Insa trebuie sa stii ca in cazul bateriilor externe, capacitatea lor este direct proportionala cu greutatea, astfel incat o baterie cu o capacitate de 20.000 mAh va fi aprox. de 4 ori mai grea decat o baterie externa cu o capacitate de 5.000 mAh. Si e foarte logica aceasta afirmatie deoarece intr-o baterie externa in functie de capacitatea la care va trebui sa fie proiectata, se vor integra un numar fix de acumulatori.

  2. Putere si tehnologii de incarcare
    Atunci cand vine vorba de incarcarea oferita de bateriile externe, trebuie sa iei in considerare urmatorii termeni: voltajul si amperajul.
    Majoritatea bateriilor externe au voltajul de 5V, asemenea incarcatoarelor de retea, insa atunci cand vine vorba de amperaj, cu cat acesta este mai mare, cu atat telefonul tau va fi incarcat complet intr-un timp mai scurt. In principiu, atunci cand iti alegi bateria externa, iti recomandam sa verifici amperajul pe care il suporta telefonul tau (il gasesti cu siguranta inscris si pe incarcatorul de retea) si in functie de acesta sa alegi si bateria externa.
    Pe langa asta, daca telefonul tau suporta chiar si tehnologiile de incarcare rapida precum Quick Charge/ Fast Charge/ Dash Charge, in oferta noastra vei gasi baterii externe care iti ofera si incarcare rapida pentru telefonul tau, ba mai mult chiar si pentru iPad sau Macbook printr-un port PD(Power Delivery). Toate bateriile externe cu un port PD le gasesti AICI.

  3. Functii suplimentare
    De la momentul aparitiei si pana acum, producatorii de baterii externe sunt intr-o competitie continua in ceea ce priveste piata accesoriilor. Si tocmai din acest motiv, pe langa functiile de incarcare obisnuite ale bateriilor externe, integreaza si cateva functii suplimentare pentru a avea un produs cat mai vandabil precum:

    • afisaj LCD pentru a fi mereu informat de procentajul disponibil in bateria externa - Vezi modele AICI

    • tehnologie de incarcare solara pentru cei care iubesc sa calatoreasca zile intregi in natura - Vezi modele AICI

    • tehnologie de incarcare wireless a telefonului tau - Vezi modele AICI

  4. Design
    Si nu in ultimul rand, si design-ul poate fi un factor de decizie in momentul in care iti alegi o baterie externa. In cazul barbatilor acesta nu este foarte important, dat fiind faptul ca majoritatea dintre ei pun accent pe functionalitatile propriu-zise a produsului, insa in cazul domnisoarelor, designul bateriei conteaza sa fie unul placut si daca se poate sa fie cat mai slim.

    Tocmai din acest motiv, in ofera noastra vei gasi chiar si baterii externe create de designer renumiti precum GUESS, cu o constructie slim, o capacitate de 8000 mAh si tehnologie de incarcare wireless. Perfecte pentru geanta unei domnisoare.

In concluzie, tot ce ramane de facut e sa decizi care sunt caracteristicile cele mai importante pentru tine in cazul unei baterii externe si sa-ti alegi modelul favorit de pe site-ul nostru. Intreaga colectie de baterii externe disponibile pe Contakt.ro le gasesti AICI.