Huawei Watch Ultimate - Un competitor potent impotriva lui Apple Watch Ultra? Vezi primele informatii, specificatii si pret

Huawei Watch Ultimate - Un competitor potent impotriva lui Apple Watch Ultra? Vezi primele informatii, specificatii si pret

Pe 23 martie, HUAWEI a organizat un eveniment in China, lansand mai multe produse noi, inclusiv smartphone-urile P60, P60 Pro, Mate X3, o tableta si un smartwatch numit HUAWEI Watch Ultimate. 

Acesta din urma este un rival direct pentru Apple Watch Ultra si se remarca prin design-ul sau impresionant. Ceasul este realizat dintr-un material Liquid Metal ce are la baza zirconiu, un cadran si un inel din ceramica si sticla de safir pentru protejarea ecranului. Una dintre curele este realizata dintr-un material nou mult mai rezistent la uzura si mai confortabil cu pielea, astfel evitand iritatii pentru cei sensibili.

HUAWEI Watch Ultimate dispune de un ecran LTPO AMOLED de 1,5 inci cu refresh rate variabil intre 1 si 60Hz. Are o baterie de 530 mAh, cu o autonomie de pana la 14 zile intr-un ritm normal de utilizare sau 8 zile pentru utilizatorii activi.

Ceasul ofera incarcare wireless Qi, senzor de puls, SpO2, EKG si certificare 10ATM.
De asemenea, este rezistent la scufundari de pana la 100 metri adancime si are un computer de scufundari, precum si 16 elemente de protectie contra apei. Watch Ultimate a trecut de testele ISO 22810 si EN13319.


Pe langa caracteristicile de scufundare, Watch Ultimate dispune de Expedition Mode pentru localizare precisa, ghid si puncte de trecere pentru a reveni pe aceeasi ruta a expeditiei. De asemenea, dispune de conectivitate la satelit pentru comunicare.

Se pare ca ceasul are un sistem software similar cu alte modele Watch GT existente pe piata si ruleaza pe HarmonyOS Lite. Acesta permite apeluri prin Bluetooth si raspunsuri rapide pentru aplicatiile de chat, dar nu va fi lansat cu un sistem de plata NFC in Europa, desi are hardware-ul necesar. Ceasul nu are conectivitate eSIM si depinde de un smartphone, insa poate fi utilizat cu telefoane Android, iOS sau HarmonyOS prin intermediul aplicatiei Huawei Health.

Incepand cu 3 aprilie, ceasul va fi disponibil si in Europa in cele doua variante. Momentan nu avem informatii despre preturile din Europa, insa modelul „Expedition”, cu o bratara din cauciuc, este listat la 6.000 de yuani in China, ceea ce inseamna aproximativ 800 de euro, in timp ce modelul Voyage Blue, cu o bratara din titan, va costa 7.000 de yuani, adica aproximativ 940 de euro.


In concluzie, lansarea Huawei este una promitatoare, ramane de vazut daca e un competitor potent impotriva lui Apple Watch Ultra si daca se poate ridica la nivelul unui Garmin.
Pana atunci te asteptam pe www.contakt.ro si in aplicatia mobila Contakt sa descoperi peste 12000 de accesorii dedicate pentru telefon.