iOS 16 - Descopera noile functii disponibile pentru iPhone-ul tau

iOS 16 - Descopera noile functii disponibile pentru iPhone-ul tau

Dupa cum ne-am obisnuit in fiecare an, inceputul de vara este marcat de evenimentul celor de la Apple si anume WWDC.
Anul acesta WWDC 2022 a avut loc pe data de 6 iunie si unul din cele mai importante anunturi facute de cei de la Apple in cadrul acestui eveniment este noul sistem de operare si anume iOS 16.

Pe langa previzualizarea noului OS, evenimentul a fost urmat de o lansare beta a noului iOS 16 pentru dezvoltatori. Beta public vine in iulie, iar versiunea finala a iOS se va lansa cel mai probabil in toamna alaturi de iPhone 14 si iPhone 14 Pro.
Inca nu se stie momentul in care va sosi iPhone 14, insa Apple tinde sa tinteasca ca si de obicei o lansare in septembrie, astfel cel mai probabil ne vom putea bucura de noul iOS 16 in acelasi timp cu data lansarii noului model de iPhone.

Iar in cazul in care ai ratat evenimentul in care s-a anuntat noul iOS, iti facem un rezumat pe scurt cu cele mai importante functii pentru noul sistem de operare iOS. Hai sa ii dam drumul!

Lock screen cu un improvement major 
Atunci cand vorbim de ecranul de blocare, pana acum putem spune ca cei de la Apple au limitat accesul la personalizarea avansata a acestuia si ne-am obisnuit cu un lock screen cu functii monotone.
Insa, odata cu noul iOS 16, ai posibilitatea de a edita fontul si culoarea ceasului, avem functii noi pentru ajustarea imaginii de background (inclusiv filtre). Ba mai mult, ai posibilitatea de a schimba unul sau mai multe elemente si poti crea multiple ecrane de blocare sau aplica teme intregi.

Notificarile apar acum in partea de jos a ecranului si nu vor mai ascunde centrul imaginii de fundal. Aici vei avea posibilitatea de a ascunde notificarile pe tot parcursul zilei pentru a pastra ecranul “curat”.
Posibilitatea de a avea un ecran live cu widget-uri se pare ca pregateste terenul pentru functia de Always-On Display (populara pe dispozitivele Android) si poate acest lucru se va schimba odata cu venirea noul iPhone 14, insa nu avem confirmari concrete legat de acest aspect.


Functia “Focus” se exinde acum si la ecranul de blocare
Focus e una din functiile noastre preferate de pe iPhone, functie care blocheaza distragerile nedorite astfel incat sa te poti concentra pe activitatile pe care trebuie sa le rezolvi la munca sau in familie. Si acest lucru se imbunatateste cu noul iOS 16.
Focus se va extinde si la ecranul de blocare al iPhone-ului tau, astfel vei avea posibilitatea de a crea ecrane personalizate legate de modul de “Focus” ales. Poti seta unul pentru serviciu, cu imagine de fundal si widgeturi personalizate si altul pentru cand te relaxezi acasa.


iMessage vine cu actualizari importante
Si pe partea de iMessages vom avea parte de imbunatatiri majore. Acum vei avea posibilitatea de a edita sau anula mesajele deja trimise. De asemenea poti marca unele fire ca si necitite, doar in cazul in care doresti sa revii la ele mai tarziu.
Si ca ciresa de pe tort, SharePlay va functiona si in iMessages. Functii noi Apple Pay/ Wallet
Apple a incercat mereu sa inoveze si pe partea de plati si portofele virtuale. Astfel cu noul iOS 16, iPhone-ul tau poate accepta plati din partea altora in Apple Wallet fara utilizarea unui hardware suplimentar ( nu se stie disponibilitatea acestei functii si in Romania).
Ba mai mult de atat, in cazul Apple Pay avem o functie de Pay Later, feature ce iti permite sa imparti o plata in 4 rate egale pe parcursul a pana la 6 saptamani. Asta fara dobanda si fara comisioane pe perioada mentionata. Este aproape ca si cum ai avea un card de credit pe termen scurt.
Avem si o functie mai avansata de urmarire a comenzile in Apple Pay, care ofera chitante detaliate si informatii de urmare a comenzilor, toate in Apple Wallet.


Partajare iCloud in familie
Family Sharing a primit un upgrade major in cazul iOS 16. Inovatia in sine este ca de acum va fi mult mai usor si rapid sa configurezi dispozitivul unui copil datorta optiunii de pornire  rapida, care se aplica la setarile existente a unui telefon nou. Astfel ai posibilitatea de a aproba solicitarile de mai mult timp de ecran pentru copilul tau, direct din iMessages.
In plus, Apple a introdus o noua biblioteca foto partajata iCloud. Aceasta este o biblioteca separata de celelalte articole iCloud, permitandu-ti sa partajezi fotografii in colaborare cu prietenii si familia, la fel ca si in Google Photos. Poti adauga la acest grup pana la 5 persoane si ai posibilitatea de a partaja doar fotografiile dorite, fie manual, fie printr-o comanda rapida de partajare din aplicatia Camera.

Pe scurt, acestea ar fi functionalitatile majore imbunatatite odata cu venirea noului sistem de operare iOS 16. Vom reveni cu un articol si pe tema “Lista dispozitivelor compatibile cu noul iOS 16”. Pana atunci, iti recomandam sa descoperi toate accesoriile dedicate pentru smartphone-urile Apple. Iti punem la dispozitie pe site-ul nostru Contakt.ro sau in aplicatia mobila Contakt peste 8500 de modele accesorii dedicate pentru orice telefon. Click AICI.