iPhone 15 se lanseaza! Vezi data oficiala a lansarii si ce stim despre noua serie de telefoane Apple

iPhone 15 se lanseaza! Vezi data oficiala a lansarii si ce stim despre noua serie de telefoane Apple

Toamna se numara bobocii si nu doar. De-a lungul anilor, septembrie nu marcheaza doar inceputul scolii ci si un eveniment important in lumea IT & C si anume lansarea noilor modele de iPhone.

Ce modele va cuprinde seria iPhone 15? Din informatiile vehiculate in mediul online, noua serie iPhone va cuprinde urmatoarele modele: iPhone 15, iPhone 15 Plus si mult asteptatele iPhone 15 Pro si Pro Max. Aparent nu vom avea nici anul acesta un model Mini avand in vedere ca iPhone 13 mini nu a fost un model de succes pentru compania din Cupertino. 

Cand se va lansa seria de iPhone 15? Marti, 12 septembrie este data oficiala in care Apple va prezenta noua linie de iPhone-uri. Vizualul evenimentului este unul abstract, fara sa faca un teaser la ceva anume insa feelingul nostru nu spune ca noile iPhone-uri vor fi disponibile in culori de pastel. ;)Si acum, hai sa vedem ce stim pana in acest moment despre noile iPhone-uri.

1. Adio Lightning, bun venit USB Type-C !
Stiu ca pare de necrezut, insa de anul acesta Apple va introduce connectorul USB Type C si isi vor lua ramas bun de la cel Lightning. In sfarsit! Aceasta schimbare vine odata cu reglementarea legilor in acest sens la nivel UE.

2. Switch-ul folosit pentru Silent Mode devinde un Action buton, care nu doar ca iti va pune telefonul pe modul Silentios. Conform informatiilor scapate in mediul online, acesta va putea fi setat sa actioneze si unele scurtaturi setate de catre utilizator pe telefon printr care Lanterna, schimbare Profil Focus, aplicatia de camera sau acces direct la aplicatia dedicata pentru Traduceri.

3.Informatiile neoficiale sugereaza ca viitoarea serie iPhone 15 va avea baterii mai mari. Versiunea standard ar putea avea o baterie de 3.877mAh, in crestere fata de 3.279mAh in iPhone 14. iPhone 15 Pro ar putea prezenta o baterie de 3.650mAh, mai mare decat unitatea de 3.200mAh a modelului existent. iPhone 15 Pro Max ar putea avea o baterie de 4.852mAh, mai mare decat cea de 4.323mAh din iPhone 14 Pro Max. In plus, unele modele ar putea suporta incarcare rapida de pana la 35W, desi acest lucru nu este confirmat de Apple.

Asa cum am mentionat mai sus, aceste informatii provin din surse neoficiale, astfel nu au fost confirmate de Apple. Insa schimbarea legata de conectorul USB Type C si buttonul Action vor fi confirmate mai multe ca sigur.
Au ramas doar cateva zile pana la evenimentul oficial si vom vedea ce noutati aduce intreaga serie iPhone 15. E sigur insa ca pe Contakt.ro si in aplicatia mobila Contakt husele dedicate pentru iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro si Pro Max vor fi disponibile curand pentru a fi comandate. Pe curand!